Терапија против габична инфекција

Терапијата со сода бикарбона може да се користи како прва линија на одбрана за широк спектар на болести, вклучувајќи грип, дијабетес , бубрежна болест , па дури и обична настинка.

Помага во обновување на иритираната кожа и мукозните мембрани, лечи изгореници, делува против инфекции на мочниот меур и зголемена киселост на урината, против габични инфекции, како дезодоранс за пазувите.

Рецепт против габична инфекција

Advertisement

Една од најдобрите гинеколошки терапии за габични инфекции е сода бикарбона. Вагиналната кандидијаза е предизвикана од прекумерен раст на габата кандида. Најчести симптоми се чешање, иритација, чувство на печење и вагинален секрет со бела боја, вулгарен изглед, без мирис.

Овој проблем може да се реши и со плакнење со раствор од сода бикарбона. Од добро познатата причина – зголемување на нарушената pH вредност на околината. Кандида не може да преживее во основната средина.

За терапија со сода бикарбона дома потребен ви е наводнувач со волумен од 500 милилитри и сода бикарбона. Подгответе ја количината на раствор по желба, според соодносот од 1 лажичка сода на 100 милилитри вода. Бидејќи во таблетите има и медицинска сода, можете да ги користите како вагинални таблети.

Advertisement