Бабичката раскажала како се однесувале со неа за време на породувањето и ги шокирала нејзините придружнички

Мајката на три деца на TikTok има речиси 600.000 следбеници и објавува многу работи поврзани со нејзиниот живот. Таа реши да сподели една „хорор“ приказна која и се случила за време на породувањето.

– Дојдов во болница еден час пред породувањето и веднаш побарав вода бидејќи бев многу жедна. Важно е да останете хидрирани за време на породувањето. Чекав 20 минути, можеби и 30 и не добив вода – изјави Јасмин Свисер на ТикТок.

Тоа беше, вели таа, кога ја роди својата трета ќерка.

Advertisement

– Имаше две сестри таму и мислам дека едната беше нова. Оваа прва ја научи како може да знае колку сум отворена додека родив. Бев засрамена бидејќи не знаев што се случува. Ми пукна водењакот, мислам, десетина минути пред да се породам – ​​продолжи таа и се сети на докторот кој потоа влезе во породилиште.

– Се туркав и не бев толку гласна. Го слушав моето тело и туркав кога беше потребно. Во средината на контракцијата, докторот ми рече: „Треба да бидеш тивка за да слушнеш“. Тоа беше само грубо. Ја изгубив свеста при туркањето, но една од медицинските сестри ме врати. Таа ми рече да дишам длабоко и да туркам. Најмногу се лутев поради целото искуство – изјавила таа.

Се разбира, таа не објасни зошто докторот и рекол да молчи и што сака да слушне.

Сепак, на TikTok има речиси 600.000 придружници кои ја тешеле, а некои дури и предложиле да се пожали во болница за третманот што го имала за време на породувањето.

@yasmynswitzer

Reply to @hannahcaric0 I think I’m done having kids but if I were to have more I’d love to try a home birth with a midwife and doula that I choose and trust. #ScreamItOut #birthstory #pregnant #laboranddelivery #labortrauma #naturalbirth

♬ original sound – Yasmyn Switzer

Advertisement