Стомачните бактерии се многу честа болест во денешно време, тие се многу долги и тешки за лекување. Препорачуваме безбеден лек против бактерии во желудникот на природен начин.

Рецепт: Смоквите во маслиново масло се најдобриот лек за бактериите во желудникот

Во стаклена тегла ставете суви смокви и прелијте ги со домашно непреработено маслиново масло. Смоквите можете да ги исечете на 4 парчиња.

Треба да стојат најмалку 40 дена, па секое утро земајте по една смоква. Пожелно би било мала лажица маслиново масло со смокви.

Advertisement

Ако не можете да чекате, тогаш направете две тегли и почнете да земате една по седум дена стоење. За да биде заздравувањето подобро и поефикасно, треба да ја усогласите исхраната со третманот.

Јадете варена блага храна без премногу зачини, особено лути и пиперки.

Не јадете кисело. Избегнувајте мрсно месо, особено сувомеснати. Подгответе храна на маслиново масло која не е природно обработена. Колку повеќе јадете свежа храна.

Маслиновото масло и смокви се вредни природни лекови како сувото злато, затоа грижете се за вашето здравје и наградете се со ова природно злато бидејќи здравјето е најголемото богатство.

Искуството покажува дека комбинацијата на смокви и маслиново масло лекува многу работи, како што се неплодност, хемороиди, сите цревни заболувања, запек, бронхитис, астма итн.

Извор: prirodni-lijek.blogspot.com

Advertisement