Исчистете ги одводите без користење скапи хемикалии, сосема природно.

Се што ќе ни треба е сода бикарбона и алкохолен оцет. Одводите ќе бидат целосно исчистени, а најдобрата вест е што процесот е едноставен.

Користете:

Ја отстрануваме заштитната мрежа и истураме една чаша топла вода. Веднаш потоа ќе истуриме половина чаша сода бикарбона во одводот и постепено ќе истуриме една чаша алкохолен оцет.

Advertisement

При секое додавање оцет се јавува бурна хемиска реакција. Додадете постепено додека не се истури сè. Почекајте околу 15 минути да делува и прелијте ги со една чаша топла вода.

Advertisement