Убавото лице треба да го краси убава насмевка. Здравите заби треба да ни бидат приоритет, затоа што се важен дел од нас и треба да ни служат долги години.

Еден од најголемите проблеми со кој се соочуваат многу луѓе е изгледот на забите. Исхраната, хигиената и пушењето предизвикуваат обојување или жолтеење на забите, а тоа во никој случај не изгледа привлечно.

Блескавата насмевка што ја гледаме кај холивудските ѕвезди е посакувана од многумина. Но, да не се лажеме, таа белина не може да се постигне само преку добра орална хигиена. Потребно е професионално избелување кое кошта многу пари, а и не е долготрајно.

Доколку мечтаете да имате бели заби, а не сакате да ризикувате со избелување кај стоматолог, постојат неколку „бабини рецепти“ кои можат да ви помогнат да добиете со неколку нијанси побели заби.

Advertisement

За само две минути, забите ќе ви станат бели и сјајни како бисери.

Се што ви е потребно се ѓумбир, сол и сок од лимон.

Погледнете го следното видео и дознајте го рецептот за сјајни заби!

Advertisement