Време е да обрнете внимание на вашите уши.

Кога сме родени, нашите уши се веќе целосно формирани. Поради оваа причина, тие можат да се користат за препознавање и идентификување луѓе, слично на отпечатоците од прсти.

Според многу здравствени студии, постои невролошка врска помеѓу одредени точки на нашето тело и внатрешните органи.

Затоа, набљудувањето на ушите може да ни помогне да препознаеме здравствена состојба или дури да ја предвидиме иднината на здравствениот проблем. Исто така, ушите можат да ни помогнат да излечиме одредени болести.

Advertisement

Коронарна срцева болест

Дијагоналното превиткување на ушните тапанчиња може да укаже дека имате коронарна срцева болест или можност да се појави наскоро.

Недостаток на витамин и калциум

Ако ушите почнат да бледнеат, тоа може да укажува на ниско ниво на одредени витамини или калциум во телото.

Проблеми со бубрезите

Ако вашите уши се црвени, тоа може да значи дека имате проблеми со бубрезите .

Нарушувања на мозокот

Ако вашите уши се светло црвени, тоа може да биде знак за губење на меморијата, чести главоболки или заболување на мозокот . Воспалението на ‘рскавицата на увото е симптом на болеста наречена релапсивен полихондрит.

Advertisement