Постојат илјадници бабини деветини кои изгледаат премногу добро да бидат вистинити, додека пак други едноставно немаат логика, но поради некоја причина сепак успеваат. Е, па овој трик е еден од тие. Луѓето кои го практикуваат тврдат дека станува збор за пракса која навистина покажува резултати.

Се верува дека дното на вашите стапала е поврзано со сите ваши внатрешни органи. Поточно, одреден дел од нив е наводно директно поврзан со одредени делови на вашето тело. Бидејќи ние многу често носиме чевли, тие точки на нозете се ретко стимулирани, што значи дека електричните кола кои ги поврзуваат стапалата и телото се често неактивни.

За да ги активирате овие патишта, а со тоа и да ги прочистите вашите внатрешни органи треба да направите само едно едноставно нешто пред да легнете да спиете. Кромидот и лукот се познати по својата моќ во борбата против бацилите и бактериите, па токму затоа еден од начините да ги прочистите вашите органи е да спиете со парче кромид во вашите чорапи.

Сè што треба да направите е да исечете рамно парче од кромид (обидете се да најдете органски кромид за да не нанесете пестициди на вашите стапала) и да го поставите на вашето стапало, на рамниот дел. Додека спиете, здравствените состојки на кромидот ќе бидат апсорбирани во вашите стапала и ќе почнат да ги стимулираат сите точки кои се поврзани со внатрешните органи.

Advertisement

(2) Зошто треба да ставате кромид во вашите чорапи пред да си легнете да спиете?
Придобивките кои треба да следуваат со оваа пракса се следните:

  • Вашата крв ќе биде прочистена. Фосфорните киселини од кромидот ќе преминат во
  • вашиот крвоток, а со тоа и ќе го прочистат.
  • Сите бацили и бактерии ќе бидат елиминирани.
  • Верувале или не, вашите стапала ќе почнат да мирисаат подобро бидејќи кромидот ќе ги исфрли сите токсини и хемикалии од нив и ќе го прочисти воздухот околу нив.

Кој би рекол дека нешто толку едноставно може да биде толку добро за вашето здравје?

Advertisement