Секоја чест брат, ти си нашата гордост, напишаа.

Планинарската спасувачка служба од Бјелина соопшти дека нивниот член Мирослав Вујановиќ парите што ги добил за спасување на загрозените по земјотресот им ги префрлил на граѓаните на Турција.

Иако немаме негова согласност, сепак ова мора да го објавиме. Нашиот член Мирослав Вујановиќ на граѓаните на Република Турција им ја плати целата сума од 2.500 евра кои ги доби од претседателот на РС и како што ни кажа во интервјуто, му е благодарен на претседателот што му ја дал можноста да помогнете на настраданото население на Република Турција на овој начин.

Рекоа дека тој е нивната гордост, пишува Аваз .

Advertisement

Advertisement