Ќе се смеете колку е лесно и едноставно.

Често се случува рибата да се залепи за тавата додека се пржи. Ви откриваме трик кој многу едноставно го отстранува тој проблем, па сега можете да готвите дома и да не се грижите, бидејќи секогаш ќе испадне совршено.

Се што треба да направите е да ја загреете тавата на умерена температура, па дури потоа да прелиете со малку масло.

После тоа малку посолете и внимавајте солта да е насекаде низ тавата (не ви треба многу сол, туку убаво распоредете ја).

Advertisement

Дури тогаш можете да ја додадете рибата, но не треба да ја посолите. Овој трик ќе помогне рибата да не се залепи, но и да не се прска додека се пржи.

Advertisement