Мајка ми веќе подолго време има проблеми со крвната слика, низок број на еритроцити (црвени крвни зрнца), па затоа ниско железо и хемоглобин во крвта. Сето ова настанало како резултат на фиброиди (бенигнен тумор на матката) кои предизвикале загуба на крв.

Откако ги испила сите терапевтски циклуси препорачани од лекарите, а кои секако имале слаб ефект, добила рецепт од една постара госпоѓа која ја запознала на лекар, која исто така имала проблеми со крвната слика бидејќи имала рак на дебелото црево и поминала низ циклуси на хемотерапија која буквално ја уништи нејзината крвна слика.

Додека ја убедувала мајка си и ефективноста на лекот, го направила, го испила и по повеќекратните наоди докторот буквално ја прашал: „Како ја подобри крвната слика, дај ми рецепт? Поради оваа причина тој сака да го сподели со вас кои го имате истиот проблем, овој рецепт што и помогна на мајка ми

Состојки:

Advertisement
  • 300 грама алое вера (свежи билки)
  • 400 грама диво (можете да го набавите на побогати пазари, порано се користеше како замена за кафе)
  • 400 грама мед
  • 0,5 литри вино од капини (купете во аптека)
  • 0,5 алкохол од аптека (етанол 70%)

Подготовка:

Ќе ви треба стаклен сад за да го направите лекот. Сомелете ги сите состојки, додајте вино од капини, алкохол и убаво измешајте со дрвена лажица. Покријте го садот и оставете да отстои 3 дена, повремено мешајќи. По 3 дена земете стерилна газа од аптека и процедете ја. Добиената содржина е темна боја, а конзистентноста на густ сок. Чувајте го во стаклено шише или садот и консумирајте по една лажица три пати на ден.

Откако ќе испиете една тура, проверете ги вашите наоди и уверете се дека рецептот е точен. Тој и помогна на мајка ми, се надевам дека ќе ви помогне и вам.

Лекот се препорачува за сите кои имаат лоша крвна слика како последица на малигно заболување, анемија поради крварење, бубрежни болни, вегетаријанци и други причинители на анемија.

Овој лек можете да го пиете колку што сакате, во препорачаната дневна доза, а единствениот несакан ефект е неверојатно подобрување на крвната слика кон која сте се стремеле.

Дополнителни информации:

Анемијата е намалување на бројот на црвените крвни зрнца, концентрацијата на хемоглобин и масата на еритроцитите. Се проценува дека 10% од човечката популација страда од анемија. Црвените крвни зрнца содржат хемоглобин, за кој кислородот се врзува, се претвора во оксихемоглобин и носи кислород до сите делови од телото во нашето тело (мозок, срце, мускули.

Симптоми на анемија

Симптомите на анемијата зависат од повеќе фактори, првенствено возраста на пациентот, стапката на појава на анемија и општата состојба на пациентот. Блага анемија обично не дава никакви други симптоми освен општа слабост, малаксаност и нетолеранција на силен физички напор. Умерена до тешка анемија предизвикува симптоми како што се главоболки, намален апетит, бледа кожа, тешка слабост и малаксаност, нетолеранција на нормален физички напор, палпитации, вртоглавица и т.н. лупење нокти (кршливи и слаби нокти).

Последици од непрепознаена и нетретирана анемија

Последиците од анемијата, кои не се веднаш забележливи и не се поврзани со анемија кога ќе се забележат, се мало доцнење во моторниот развој, промени на психолошкото поле во форма на хиперактивност, незадоволство и нарушувања во однесувањето, а интелектуално во форма на послаби резултати на тестовите за интелигенција во однос на децата на иста возраст кои не се анемични. Не е сосема сигурно дали е можно целосно обновување на овие функции дури и откако ќе се излечи анемијата.

LijekizPrirode

Advertisement