„Единственото нешто што не им советувам на луѓето кои страдаат од воспаление на желудникот да го земаат, бидејќи за нив киселината само би ја влошила состојбата“, вели д-р Чубрило.

Докторот Дејан Чубрило смета дека за здравје секое утро треба да земате мешавина од лимон и маслиново масло, бидејќи ги чисти внатрешните органи.

Ова особено им го советувам на луѓето кои имаат превиткано жолчно кесе или имаат тиња во него“, објасни во емисијата „Утро на Прва“ д-р Чубрило, професор по физиологија на Медицинскиот факултет во Крагуевац.

Според него, лимонот со масло го подига и нивото на кортизол во организмот, кој е неопходен за будење и подготовка за работниот ден. Тој посочува дека можете да земете мешавина од една лажица сок од лимон и исто толку маслиново масло и наутро и навечер.

Advertisement

„Единственото нешто што не им советувам на луѓето кои страдаат од воспаление на желудникот да го земаат, бидејќи за нив киселината само би ја влошила состојбата“, вели д-р Чубрило.

Во секој случај, пред да го користите овој пијалок, треба да се консултирате со вашиот избран лекар.

Advertisement