Со оваа природна смеса можете да ги лекувате болните акни, чировите или други повреди на кожата, кои собираат гној. За да ја подготвите, измешајте 1 лажиче мед, 1 лажица брашно и 1 жолчка од јајце.

Измешајте добро и смесата ставете ја во фрижидер.

Ставајте од смесата токчно на врвот на гнојната рана или чирот. Потоа покриете со парче тенка хартија (чиста салфетка или толаетна хратија). Менувајте ја хартијата на секои 3 часа, а пред да ја ставите повторно, исчистете ја раната.

Преспиете со неа, без да ја менувате во текот на ноќта. Буквално, следниот ден, без никаква болка, гнојот започнува да излегува сам.

Advertisement

Статиите на нашиот портал служат ИСКЛУЧИВО ЗА ВАШЕ ИНФОРМИРАЊЕ, за било каков здравствен проблем ЗАДОЛЖИТЕЛНО ДА СЕ КОНСУЛТИРАТЕ СО ДОКТОР!

Advertisement