Овој домашен лек вклучува триење со алкохол и бел оцет.

Белиот оцет и алкохолот го отстрануваат маслото од ушите, го сушат увото, се борат против инфекциите и ја ублажуваат болката. Овој лек се смета за поефикасен бидејќи белиот оцет има антимикробни и антибактериски својства и исто така е многу ефикасен против инфекции кои обично се лекуваат со антибиотици.

Се што ви треба е алкохол, бел оцет и лажица. Измешајте еднакви количини бел оцет и алкохол.

– Навалете ја главата на страна и смесата ставете ја во увото. Држете ја главата навалена 30-60 секунди, а потоа седнете исправено и оставете ја смесата да се истури од вашето уво.

Advertisement

Оваа постапка треба да ја правите најмалку два пати на ден.

Доколку овој лек не делува 3 дена, посетете лекар. Ако имате перфорирани тапанчиња, не треба да го користите овој лек. Ако имате инфекција на увото, вода во увото или акумулирана ушна маст, треба да посетите лекар за правилна дијагноза и третман.
Тајната на кардиолозите! Садовите се чистат за 9 дена, крвта се нормализира ако се мешате

Advertisement