Ова е рецептот на баба ми, која имаше проблеми со зглобовите. Таа секогаш го користела овој едноставен, но ефикасен рецепт против болки во зглобовите.

Решив да го споделам со вас, ако некому му треба.

Ако страдате од болки во зглобовите, чувство на „тежина“ во нозете, шипки, стари повреди и слично – оваа смеса ќе ги замени скапите гелови и креми.

Рецепт за болки во зглобовите:

Advertisement

Ќе ви требаат:

  • 300 мл алкохол (или комович ракија)
  • 100 ml повидон јод
  • 10 таблети аналгин (аспирин или андол) (300 mg)
  • Измешајте алкохол со јод и додадете мелени таблети аналгин.
  • Протресете и оставете на темно место 21 ден.
  • После тоа може да се користи.

Можете да ги триете болните точки или да нанесете облоги.

Овој лек помага во лекувањето на артритис, остеоартритис, болки во грбот и се што е поврзано со зглобовите, коските.

Advertisement