Одлични работи.

Штом маслото ќе се расипе, станува несоодветно за готвење, но тоа не значи дека треба да го фрлите!
Може да се користи и на други начини, а има најмалку 9 апликации во домаќинството.

  • Заштита за плетени корпи и мебел – Можете да им го вратите сјајот.
  • Омекнување на кожни чевли или облека
  • Биогориво – Дали знаевте дека дизел автомобилите можат да работат на граниво масло?
  • Изработка на светилки за масло – Потребен ви е сад, масло и фитил.
  • Масло за подмачкување (за врати)
  • Отстранување на бои од рацете
  • Заштита од ‘рѓа
  • Изработка на сапун
  • Заштита од дрво

Пробајте го и ќе бидете воодушевени од впечатоците!

Advertisement