Денес Марс преминува во знакот Скорпија, а астрологијата открива на кого му носи збунетост.

Денеска е 12 октомври, а астролозите велат – тежок ден. Марс преминува во знакот на Шкорпија и ќе донесе низа астролошки влијанија кои ќе траат до 24 ноември. Марс во Шкорпија често се поврзува со страсна решителност и посветеност. Марс во Шкорпија е воден и фокусиран на постигнување на она што го сака, правејќи ги луѓето упорни, фокусирани и силни.

Исто така, Марс, како планета која управува со страстите, интензивно ги стимулира другите луѓе и ги буди нивните емоции. Емоционалните односи ќе бидат многу разнишани – фундаментални и подлабоки, а емоциите ќе ги изразуваме позначајно од порано. Марс во Шкорпија ќе биде во седмата куќа на Бикот. Тоа значи дека може да се појават здравствени проблеми.

Личностите кои се особено „напад“ на ова астрлошко влијание се паровите кои постојано се расправаат. Овој период може да им донесе посериозни конфликти кои можат да ескалираат со агресија. Хороскопот ве советува да бидете внимателни, за да не му нанесете штета на партнерот за која подоцна би зажалиле. Пазете се од избрзани реакции.

Advertisement
Advertisement