Д-р Симончини, италијански онколог, препорачува употреба на сода бикарбона без додавање на алуминиум или фармацевтска сода бикарбона за лекување на рак.

Сè повеќе луѓе се свртуваат кон алтернативни методи за лекување на ракот, бидејќи тие не чинат речиси ништо, а успехот е значаен. Еве неколку терапии за лекување на ракот со сода бикарбона, кои им помогнале на стотици луѓе.

Сепак, важно е да се разбере дека ракот е сериозна болест и дека таквата терапија треба да се прави под стручен надзор на искусен алтернативен лекар.

Терапија со сода бикарбона (според д-р Симончини)

Advertisement

Д-р Симончини, италијански онколог, препорачува употреба на сода бикарбона без додавање на алуминиум или фармацевтска сода бикарбона за лекување на рак.

Како функционира терапијата:

Сода бикарбона драстично ја зголемува алкалноста на крвта, која ја уништува кандидата (која, според теоријата на д-р Симоницини, предизвикува рак).

Постапка за лекување

За рак на желудникот, цревата, ректумот и усната шуплина: земајте една кафена лажичка сода бикарбона наутро и една навечер со чаша вода, еден месец.

Забелешка:

Не користете ја оваа терапија повеќе од 3-4 недели. Сепак, во повеќето случаи, терапијата на д-р Симончини бара медицинска помош, во форма на инјекции или интравенска терапија, пренесува Алтернатива за тебе.

Терапија со сода бикарбона и јаворов сируп според д-р Џим Келмун

Д-р Џим Келмун е доктор по конвенционална медицина. Сепак, тој имал свој посебен рецепт за лекување на рак, кој го споделил со луѓето кои боледуваат од оваа маѓепсана болест. За чудо, повеќето од нив веднаш биле подобри и живееле уште многу години.

– Други доктори ми рекоа дека ми останаа неполни 6 месеци живот. Но, д-р Џим ми го даде овој рецепт и за неколку месеци ракот се повлече, што беше потврдено со снимка – Фармер Иан Роудхаус.

Самата идеја за мешање на сода бикарбона со јаворов сируп може да изгледа смешна и парадоксална, бидејќи клетките на ракот се хранат со шеќер. Меѓутоа, во овој случај шеќерот делува на поинаков начин. Клетките на ракот не го користат шеќерот за раст, бидејќи сода бикарбона веднаш ги убива.

Во овој случај, јаворов сируп делува на тој начин што го зголемува нивото на шеќер во крвта, вбризгува сода директно во клетките. Се претпоставува дека терапијата со сода бикарбона и јаворов сируп делува како хемотерапија, убивајќи ги канцерогените клетки, но без никаква штета на организмот.

Според сведоштвата на многу излекувани луѓе, оваа терапија е едноставна, ефикасна и може да се комбинира со други природни начини на лекување на ракот. Повторно, терапијата треба да се администрира под надзор на алтернативен лекар.

Постапка:

  • измешајте еден дел сода бикарбона со три дела јаворов сируп
  • загрејте и промешајте на многу тивок оган 10 минути
  • земајте 3 лажички дневно 1-2 месеци
  • за време на оваа терапија избегнувајте месо, шеќер и бело брашно

Како функционира сода бикарбона?

Сода бикарбона (без алуминиум) е безбеден, ефикасен и евтин начин за лекување на ракот. Содата драстично ја зголемува основната основа на организмот, кој доставува повеќе кислород до клетките на ракот отколку што можат да поднесат.

Факт е дека клетките на ракот не можат да преживеат во услови на високо ниво на кислород во крвта. Истражувањата веќе потврдија дека сода бикарбона навистина влијае на PH рамнотежата на клетките на ракот.

– Терапијата со сода бикарбона може да се изведува орално, преку аеросол, интравенски или преку катетер, за да може директно да делува на ракот – вели Тулио Симончини.

– Ваквата терапија може да биде ефикасна во лекувањето на многу тумори, но другите сериозни типови на тумори – како рак на мозокот или коските – за жал остануваат недопрени со терапијата.

Иако д-р Симончини им препорачува на своите пациенти зголемен внес на слатки за време на терапијата со сода бикарбона, тој никогаш не помислил да меша сода со јаворов сируп (како што препорача д-р Џим).

Извор: stil.kurir.rs

Advertisement