Македонските даноци се најниски во Европа. Данокот на добивка е само 10%,Персоналниот 11,а данок на реинвестирана добивка нема. Зошто тогаш имаме најскапа храна во Европа, беше прашан Димитар Ковачевски

На прашањето колку државата ќе заработи со оданочувањето на некои производи од 10% и зошто целата оваа гурунтија,ако во прашање е малку пари, Битиќи изјави.

Намалувањето на цените ќе иницира и намалување на инфлаторната стапка, дециден е министерот за економија Крешник Бектеши. Уверува дека нема да има никакво покачување на истите кои се на листата Гарантирани цени.

Advertisement