Правосмукалката е еден од најкорисните апарати за домаќинство и во голема мера го олеснува секојдневното чистење на прашината и нечистотијата што се собира на подот или мебелот. Но, без разлика колку често го користите, постои една од неговите функции што неодамна воодушеви и изненади многумина.

На Фејсбук се шири фотографија од восхитена жена која своето откритие го сподели со остатокот од интернет, за кое признава дека дознала само, а излезе дека еден куп луѓе не знаеле дека правосмукалките ја имаат оваа функција исто така.

„Момци, штотуку денес открив дека мојата правосмукалка има каде да закачам црево. Оваа правосмукалка ја имам 15 години и ја гледам дури сега “, напиша таа со фотографијата.

Сега морав да го проверам моето и сум вчудоневиден“. Има! Имам повеќе од 50 години и не знаев дека правосмукалките можат да го направат тоа. Ви благодариме за споделувањето“, напиша уште една од многуте воодушевени жени.

Advertisement
Advertisement