Имунологот, проф. д-р Борислав Каменов зборуваше за проблеми со цревата, поради кои имунитетот е слаб, а телото се бори. Додатоците на исхрана, вели тој, не се доволни, бидејќи телото не ги користи на вистински начин. Сè почнува од стомакот, посочува д-р Каменов.

Истакнатиот српски имунолог нагласува дека по два симптоми е сосема јасно дека телото практично се труе.

-Стресот на клетките е нешто на кое не обрнуваме внимание. Стресот го имаме поради околината, но стресот на клетките е особено важен. Тоа е последица на труење со храна, разни ефекти на токсини, па дури и воздух. Но и недостаток на витамини кои се важни за детоксикација и да се елиминираат другите патогени од клетките. Доколку клетките не се отруени, тие се подготвени и способни да одговорат на заканата.

Имунолошкиот систем пропаѓа кога цревната бариера почнува да се распаѓа, во цревата истекуваат и влегуваат токсини и несварена храна. Затоа настануваат проблемите со крвните садови, ладни раце, притисок. Според моето искуство, најмногу можеме да направиме со храната, да го смениме она што не труе. А луѓето знаат што ги труе, и не можат да одолеат! Пијат млеко, им се дуе стомакот, но не престануваат да го пијат! Никој зборува за тоа, многумина не поднесуваат леб и млеко, но сепак ги јадат“, рече тој.

Advertisement

Клучниот знак дека нешто не е во ред нема да бидат само стомачни проблеми, туку и замор.

извор:alo.rs

Advertisement