Кристина има повеќе од 43.000 следбеници, а судејќи според коментарите, сите обожаваат да ги гледаат видеата поврзани со работата што таа ги објавува.

Работата на стјуардеса е многу популарна во денешно време, со оглед на тоа што има се повеќе девојки кои имаат амбиции да станат такви. Главни асоцијации со ова занимање се пред се патувањата до егзотични дестинации, а потоа и платата која во авиокомпаниите изнесува неколку илјади евра.

Колку социјалните мрежи влијаеле на популаризацијата на работата стјуардеса докажуваат безброј фотографии од девојки кои секој пат се фалат со престојот во нова земја. Во една прилика за ова за Мондо проговори српската стјуардеса Кристина Грабеж, која е многу активна на Инстаграм и ТикТок.

Кристина има повеќе од 43.000 следбеници, а судејќи според коментарите, нејзините следбеници обожаваат да ги гледаат видеата поврзани со работата што таа ги прикачува.

Advertisement

Никој не гледа чистење на тоалети и други работи
Така, во една прилика ги открила најголемите маани на оваа работа, поточно причините поради кои девојките сфаќаат дека сепак не сакаат да работат како стјуардеси. Преку две видеа со наслов: „Дали сè уште сакате да бидете стјуардеса?“ и „Што им пречи на стјуардесите“, Кристина објасни што им пречи на девојките.

„Сите тие би биле стјуардеси – додека не сфатат дека тоа значи чистење на тоалети, будење во два часот наутро, работа на сите празници, несакано флертување и прекумерна сексуализација на професијата, хронична несоница, губење на косата, зголемување на телесната тежина од авионска храна. , изложеност на вируси“, напиша Кристина.

Стјуардесите се лица кои обезбедуваат безбедност и удобност на патниците за време на летот. Тие подготвуваат и служат оброци и пијалоци, комуницираат со патниците и екипажот, обезбедуваат важни безбедносни инструкции и ја одржуваат средена внатрешноста на авионот за време на летот.

Advertisement