Влагата се појавува на различни места како бањата и кујната. Една од најдосадните работи во куќата е влажноста и никој не ја сака во својот убаво уреден стан.

Тајната со чија помош ќе ја отстраните влагата се крие во оризот!

Оризот има „магична“ способност да ја апсорбира влагата. Она што треба да го направите е да го наполните садот со ориз и да го ставите на места со влага.

Можеби малку ќе ви пречи естетски, но имаме решение и за тој проблем. Чаша ориз може да стане дел од декорацијата на вашиот стан!

Advertisement

Погрижете се садот што ќе го наполните со ориз да одговара на стилот и внатрешноста на вашата куќа. Изберете сад во прекрасни бои и искористете го овој трик во ваша корист. Направете убаво украсно катче со додатоци и ориз!

Advertisement