Откријте ги најраните симптоми на оштетени бубрези и што може да направите за да ги подобрите нивните функции.

Болка во долниот дел од грбот – тоа се смета за еден од најчестите симптоми за болест на бубрезите. Може да се појави само на една страна, а обично е присутен додека спиеме.

Нафрланост, чешање и сувост – ова е исто така стандарден симптом дека нешто не е во ред со бубрезите. Промени во уринарниот систем – бубрезите се одговорни за излачување мокрача, но доколку забележите некакви промени во неа тоа може да е знак за болни бубрези.

Оток на разни делови од телото – бубрезите се одговорни за отфрлање на токсините и течностите од телото, а доколку тоа не се прави редовно тогаш настануваат отоци. Затоа немојте да ги игнорирате.

Advertisement

Умор и слабост – оштетените бубрези го намалуваат произвдоството на хормонот еритропоетин кој го произведуваат бубрезите, а тоа доведува да се чувствувате слаби и изнемоштени.

Advertisement