Сè што е важно е ова

Кога барате нешто од Бога, запомнете дека го барате патот до она што го сакате, а не самиот резултат.

Ќе мора сами да најдете начин да си ја исполните желбата. Моли се велејќи: „Боже, покажи ми го патот до тоа и она…“Во никој случај не барате готов производ! Не барајте решение!

Суштината е во тоа што, остварувајќи ги вашите планови во реалноста повторно и повторно, ја тренирате вашата способност за создавање, приближувајќи се до нивото на Создателот .

Advertisement

За креативност, потребно е да се спроведе процес што е спротивен на потрошувачката – да се спојат деловите во целина, а не да се дели целината на делови.

На Бог не му треба вашиот проект , туку вашата способност да создавате, да го покажете вашиот потенцијал. Работете на тоа додека има уште време.

А оној што едноставно сака да добие нешто , без самиот да го создаде, е на најниско ниво на развој, покажувајќи ја незрелоста на душата и себичноста на умот.

Како што се развивате, ќе разберете што сака Бог од вас – која е вашата цел. Тоа е суштината на животот.

Advertisement