Оваа мачка решила да ја преземе улогата на кокошката која упорно седи на јајцата, а дури и кокошката била видно вознемирена кога се вратила!

Мачките се најинтересните животни и не престануваат да не изненадуваат со нивното однесување. Не е првпат да најдеме мачка која од сите места на светот избира за попладневна дремка ни помалку ни повеќе туку лежење на јајцата од кои стана кокошката.

Така на Инстаграм се појави видео на кое се гледа како мачка лежи на куп сено, односно всушност лежи на јајца, додека во позадина се гледа кокошка.

– Мајката мачка ги инкубира јајцата – пишувало во описот на клипот.

Advertisement

Сличен клип се појави на TikTok. Овде мачката ги пронашла јајцата од кои кокошката станала и не мирувала додека не ги сложила токму врз нив. Вознемиреноста ја предизвикала кокошката која се вратила кај јајцата и таму затекнала непоканет гостин .

Реакцијата на оваа мачка ги насмеа сите. Таа не сакаше по никоја цена да им го остави гнездото на кокошките, но во следниот кадар ја гледаме мачката како седи на јајцата заедно со кокошката.

Клипот трае само 11 секунди, а за 3 дена доби близу 200.000 лајкови и е прегледан речиси 6 милиони пати.

Ова беа само дел од коментарите :

    • Мачката и кокошката наскоро ќе станат горди родители на мали пилиња –
    • На овој пар и е потребна семејна брачна терапија –
    • Никогаш не верувајте на мачка на јајца! –
  • Всушност, мачките и кучињата знаат да бидат многу внимателни со јајцата –
  • И мојата мачка се шокираше кога го виде видеото! –
  • Најсмешно е збунетото лице на мачката кога кокошката им се врати на јајцата! –
  • Цел ден и се смеам на оваа мачка! – беа само дел од реакциите на луѓето кои го проследија смешниот клип од мачка на јајца.

ПОГЛЕДНЕТЕ ГО ВИДЕОТО ТУКА И ПИШЕТЕ НИ КОЈ Е ВАШИОТ КОМЕНТАР?

Advertisement