Слушалките речиси секојдневно ги користите. Било да е тоа на работа, во превоз или пак навечер пред спиење. А, дали знаете дека тие се еден од највалканите предмети?

Интересна е информацијата дека во вашите слушалки живеат околу 2708 пати повеќе бактерии откотлку на просечната даска за сечење, повеќе од мијалникот и 330 пати повеќе од кујнската површина.

Најголемиот проблем е тоа што често се во вашите раце, ги оставате каде и да стигнете, а исто така на нив се собира и ушен восок и поради тоа се собираат бактерии и прашина на нив.

Многу е важно да ги чистите барем еднаш неделено и да не ги споделувате со други луѓе.

Advertisement

Не ви се потребни посебни препарати за да ги исчистите, доволно е малку млака вода и стапче за чистење уши.

Advertisement