Оживејте го телото со помош на овој лек.

Состојки:

 • смокви
 • домашен јаболков оцет
 • Подготовка:
  Овој лек подгответе го навечер за да го пиете наутро. Земете три суви смокви и добро избоцкајте ги со чепкалка од сите страни, а потоа ставете ги во стаклен сад во кој сте ставиле 2 dcl домашен јаболков оцет. Ако сте ги натопени во 20 часот навечер, јадете ги во 8 часот наутро. Остатокот од оцетот не го фрлајте, туку следната вечер закиселете 3 смокви приготвени на ист начин во истиот оцет. Користете ги овие 2 dcl оцет 7 дена, а најголемиот дел го апсорбираат киселите смокви. Осмиот ден земете уште 2 dcl оцет, а постапката повторете ја уште една недела.

  Третманот трае 14 дена. Со овој рецепт следете здрава исхрана и зголемете ја физичката активност.

  Advertisement

  По половина мес

  ец од пиењето на лекот, повторете ги наодите и уверете се дека лекот е ефикасен.

  Advertisement