Најефективен, а воедно и најевтин лек за сите оние кои имаат проблеми со бубрезите е просото. ако е можно, органски.

Имено, просото за две недели го решава проблемот со болните бубрези, го отстранува песокот и ја отстранува инфекцијата. Меѓутоа, просото е одлична храна и за анемични лица, а добра намирница е и за сите кои боледуваат од гастритис. За оваа храна во последно време се почесто се зборува, а нејзините лековити ефекти се докажани со различни истражувања.

Пијалак за бубрези

Навечер во подлабок сад ставете 200 грама просо и прелијте го со два литра вода. Наутро вишокот бела вода што просото не го впие полека процедете го во посебен сад.

Advertisement

Оваа вода се пие како лек во текот на денот во количина која е пријатна за организмот. По две недели редовно консумирање на вода добиена од просо, бубрезите треба да бидат во неспоредливо подобра состојба, воспалението да исчезне, камењата и песокот да се исфрлат, а бубрезите да се обноват.

Извор: stil.kurir.rs

Advertisement