Нередот се случува во секоја куќа. Ова не значи дека во него живеат мрзливи луѓе, туку тоа е привремена состојба која е условена од недостаток на време или нешто друго. Од друга страна, има куќи каде нередот е постојан.

За жал, во некои куќи нередот е постојан. Штом го знаете тоа, време е да го вклучите алармот, бидејќи куќа што не е средена секогаш, ќе привлече неволја.

Специјалисти за биоенергија на Фенг Шуи, па дури и психолози тврдат дека нередот во куќата исто така значи и неред во главата!

Неред во ходник

Advertisement

Секогаш треба да започнете со ходникот, затоа што според правилата на Фенг Шуи, ова е централниот автопат на куќата. „гужвата“ на патот е често составена од стари чевли, велосипеди, облека и чадори. Нередот во ходникот значи дека ќе има постојана расправија, недостаток на пари во куќата, а домаќинството ќе сака да „избега“ од тука.

Ако исфрлите ѓубре, стари чевли, пакувани јакни и чадори, ако поправете велосипеди, ќе го „исчистите патот“ до среќата, и таа ќе може да затропа на вашата врата.

Неред во бањата

Не е ни чудо што велат „бањата е лицето на жената што живее во куќата“. И ако оваа соба е валкана, ако козметиката е расфрлана на плочките, , крпите ако се раскинати, тоа значи дека „домаќинката“ може да покаже комплекс со пониска вредност. Кај жена која има нормална самодоверба, која е среќна со себе и нејзиниот живот, бањата секогаш ќе блеска. Каква е состојбата во бањата наутро, таков ќе ви биде денот.

Неред во кујната

Кујната е извор на изобилство, енергија и благосостојба, таа е срцето на домот. На крајот, нашата состојба зависи од тоа што јадеме, како и од расположението на оној што го подготвил оброкот. Ако кујната е полна со ѓубре, празни тегли, лименки, несредени и пренатрупени полици, немојте да се изненадите што не можете да се ослободите од вишокот килограми. Исчистете ја кујната и благосостојбата ќе влезе во вашиот дом. Финансиски и емотивно. Храната треба да се чува во чистота, удобност, среде светлина, и само тогаш ќе донесе корист, а не штета.

Дневна соба

Оваа соба е лицето на куќата, гостите се добредојдени во неа. Таа е одговорна за комуникација со остатокот од светот, ова е показател за тоа како пријателите и роднините го гледаат вашиот живот. Нередот во дневната соба ќе доведе до расправија, недоразбирање меѓу вас и вашите роднини и пријатели … Дневната соба треба да „привлече“ добри луѓе во вашиот дом, а со нив и среќа. Колку повеќе светлина имате во дневната соба, толку подобро.

Спална соба

Ова е најинтимното место за вашата лична среќа. Нередот во оваа просторија може да доведе до несоница, кавга со некој близок, проблеми во интимната сфера.

Експертите советуваат да се отстрани се што не е директно поврзано со спиењето и сексот од спалната соба.ТВ и компјутерот се целосно излишни во оваа просторија. Спалната соба треба да издвојува мир и спокојство.

Грижете се за она што го внесувате во куќата, а особено за она што го чувате со години. Не размислувајте премногу и ослободете се од ѓубрето. Извадете ги од куќата оние работи што ве депонираат со години и кои ве гушат. Чувајте ги спомените во вашата глава, а не во нештата.

Advertisement