Ако го додадете во тестото, ќе биде повоздушесто, а кифлите и питите ќе бидат повкусни и посвежи

Никој не сака да јаде бајато тесто и затоа ви откриваме фантастичен трик кој ќе ги задржи лепчињата, лебот и питите свежи до 3 дена.

Доволно е да додадете само една состојка и вашето пециво ќе биде совршено.

Помага кај сите видови тесто, особено кај скробот. Ако го додадете во тестото, ќе биде повоздушесто, а лепчињата и питите ќе бидат повкусни и посвежи.

Advertisement

Она што е важно да се направи е да се измеша скробот со брашното и да се додаде во тестото, а не да се додава со некои други состојки.

Advertisement