Ако вашите плескавици или хамбургери се сушат пред да можете да ги извадите од скара, популарниот судија на шоуто Греам Елиот го има токму решението за вас.

Тајната на сочните хамбургери се крие во коцките мраз, според познатиот готвач.

„Со раце обликувајте ги плескавиците, а потоа на средината ставете по една коцка мраз. На тој начин хамбургерите ќе ја задржат влагата и нема да се исушат“, изјави Елиот за Fox News и пишува lifehacks.com.

Елиот, исто така, советува да не додавате премногу зачин на вашите хамбургери, бидејќи тоа ќе го надмине вкусот на месото. Најдобро би било да го фокусирате вашето внимание наместо да го пронајдете најквалитетното говедско месо, заклучува Елиот.

Advertisement
Advertisement