Среќа има и жена која има самодоверба

Кои квалитети ја прават жената среќна и задоволна? Познатиот руски психолог Михаил Лабковски открива кои 3 квалитети ги имаат најсреќните жени и зошто е важно да ги развиете во себе1. Биди свој

Михаил Лабковски смета дека жените никогаш не треба да се преправаат дека се некој друг, особено за да го импресионираат потенцијалниот партнер. Бидете искрени и реални, вистинските вие, онакви какви што навистина е вашата природа.

2. Не се враќајте назад во времето

Advertisement

Многу жени постојано го преиспитуваат своето минато и се прашуваат дали можеле поинаку, кои грешки би можеле да ги поправат. Не гледајте често наназад, не живеејте така што минатото ја обликува вашата сегашност – ова станува пречка за среќна иднина. Бидете сигурни во себе и во своите способности – некои работи се случуваат со причина, за да ве зајакнат и направат токму такви какви што сте сега – совршени, пишува сенза.

3. Имајте свое мислење

Михаил Лабковски смета дека е погрешно да се верува дека идеална жена е онаа која е „глупава“ и попустлива. Посочува дека среќна и успешна жена е онаа која има карактер, знае да постигне компромис, да најде заеднички јазик, но и да ја истакне и да се држи до својот став. Среќа има и жена која има самодоверба.

Работете на самољубие и почит, сакајте се на здрав начин, поврзете се со вашето битие и разбудете го најдоброто во себе, она што навистина сте. Формулата за среќа е едноставна – работата на себе е кратенка до животот за кој сонувате.

Advertisement