Секое раѓање е приказна за себе, но ова е многу посебно.

Сепак, едно бебе стана популарно за неколку секунди по раѓањето, и тоа со добра причина. Имено, момчето по име Декстер станало вирална сензација од моментот кога се родил, бидејќи – се родил и покрај интраутерина контрацептивна направа.

Контрацептивата била скриена зад плацентата на мајката, а мама Луси Хејден објаснила дека бременоста целосно ја изненадила. Фотографијата воодушеви многумина бидејќи всушност изгледа како бебето победнички да го држи средството за контрацепција.

Само 1 процент од жените остануваат бремени и покрај овој лек, а Луси беше една од нив.

Advertisement

Advertisement