Тие ги пријавиле своите соседи поради смрдеата што доаѓала од нивната куќа, а особено биле шокирани од откритието на полицијата.

Демијан Милер со месеци ги молеше соседите да направат нешто за мирисот низ куќата, но тие не направија ништо за тоа. Кога Демијан конечно повика полиција, сите останаа во страв. Смрдеата од домот на Мери Крис Франковиц беше навистина ужасна.

Милер веднаш можеше да каже дека не е само недостаток на хигиена, туку дека нешто друго се случува во нивниот дом. Ги замолил соседите да се погрижат за мирисот.

Смрдеата стана уште полоша

Advertisement

Поминаа месеци, а соседите не направија ништо. Напротив, смрдеата стана уште полоша. Конечно стана толку лошо што семејството на Милер не можеше да биде надвор во нивниот двор кога времето беше убаво. Милер потоа бил принуден да повика полиција.

Полицијата веднаш ги побарала Мери и Крис и забележала дека претходно биле предупредувани за суровост кон животните. Се посомневале дека тоа се повторува и ја испратиле единицата за заштита на животните во нивната куќа.

Тие никогаш не виделе нешто слично

Кога тимот пристигнал во домот на Мери и Крис, биле запрепастени. Тие никогаш не виделе нешто слично. Најпрвин мислеле дека се работи за десетина кучиња кои парот ги злоставува и дека тоа е причината за мирисот. Наместо тоа, тие пронашле над 100 заробени кучиња во мала куќа.

Кучињата живееле во ужасни услови. Сопствениците на куќата не чистеле по нив, а повеќето кучиња биле сериозно неухранети. За да може безбедно да влезе во куќата, тимот морал да носи специјални одела и маски за кислород.

Advertisement