Eден човек видел змија како умира во пожар кој зафатил блиско поле. Не можел да поднесе живо суштество да страда, па решил да ја извлече од огнот. Кога тој извлекол, таа го каснала. Мажот бил под стрес, ја оттргнал змијата од раката и таа повторно паднала во оган.

Кога видел што направил, грабнал вила и ја извлекол змијата од пламенот.

Неговиот сосед видел што се случило и рекол: “Друже, те касна змија и пак ја спасуваш? Зошто!?”

Соседот го погледна и рече: „Нејзината природа е да гризе, но тоа не треба да ми ја менува природата – да помагам!

Advertisement

Никогаш не дозволувајте злото кај другите луѓе да ве промени.

Додека сите останати се темни, вие сјаете. СПОДЕЛЕТЕ ДОКОЛКУ СЕ СОГЛАСУВАТЕ!

Advertisement