Во овој текст ви претставуваме ефикасен рецепт за лек за срце, стар 800 години. Креатор на овој познат рецепт е игуманијата Хилдегард фон Бинген, која живеела пред 800 години и починала на 81-годишна возраст. Подоцна, нејзиниот рецепт за проблеми со срцето го презеле познати лекари и го објавиле во нивните пишани дела.

Калуѓерката советува секое домаќинство да го има овој величенствен рецепт кој постигнува необични успеси. Таа беше мистика и во нејзиниот пишан живот објаснува дека се што е напишано доаѓа од нејзините визии за Бога. Овој рецепт го пренесе познатата билка Марија Требем, авторката на книгата „Здравје од божјата аптека“. Рецептот е едноставен и ќе ви го пренесеме во продолжение

Овој природен лек за срце се покажа како успешен кај сите срцеви заболувања и вистински срцеви заболувања. Се користи кога чувствувате какви било проблеми со срцето како што се прободување, треперење, прескокнување, поради стрес. Се покажа дека е добар и за ангина пекторис.
Рецепт за природен лек за срце

Неопходно е:

Advertisement
  • 10 свежи стебленца јаглика (без корен)
  • литар домашно црвено или бело вино
  • Две лажици вински оцет
  • 300 гр природен мед

Подготовка: Во литар чисто природно вино ставете 10 свежи стебленца јаглика заедно со листовите и додадете 1-2 лажици чист вински оцет.

Гответе 10 минути на тивок оган (ВНИМАНИЕ, пена!). Потоа додадете 300 гр вистински пчелен мед и оставете да се готви нежно уште 4 минути. Топлото вино процедете го за срцето и ставете го уште топло во шишиња кои претходно се измиени со силен алкохол. ДОБРО ДА ЗАТВОРИ! Талогот што се формира не е штетен и може слободно да се пие. Секој е оставен да одлучи дали ќе готви мед или не.

Употреба: напитокот се користи секојдневно по лажица додека не престанат непријатностите. За посериозни болести потребно е да се користи подолг временски период.

Advertisement