За да ги отстраните плускавците, овој природен лек е се што ви треба. Се што ви треба за овој рецепт е чуваркуќа помошничка и фластер.

Сокот од листовите на чуварот се користел како лек за заздравување на рани и против изгореници и иритации на кожата.

Подготовка:

Излупете го и исцедете го сокот. Потоа ставете го ливчето на куриското око. Залепете фластер и оставете го да делува цел ден. Пред спиење повторете го истото, но со нов ливче и фластер.

Advertisement

За 2 до 3 дена куриското око ќе исчезне заедно со неговиот корен. Ова е стар рецепт кој е навистина ефикасен и испробан. Дава одлични резултати за кратко време.

Пробајте па пишете ни дали делува?

Извор: zdravaahrana.info

Advertisement