Оваа година најдобрите аспекти поврзани со финансиите се реализираат во првата половина и се во директно влијание со Јупитер (планетата на среќата). Токму планетата на среќата ќе зајакне три врски кои ќе бидат ориентирани исклучиво кон полето на успехот.

Јупитер е во Бик од 15 мај, што ќе привлече неверојатни деловни можности и прилив на пари со своите моќни магнети. Ова е добитна комбинација за оние кои знаат што сакаат и ја применуваат мантрата Бик, која секако е: „Бавно, но стабилно, до победа!“

За време на својот транзит во знакот Бик, Јупитер ќе формира поволна секстил со Сатурн, планетата на мајсторството. И бидејќи Јупитер и Сатурн се сметаат за социјални планети, нивните врски во голема мера влијаат на сите. Бидејќи ќе бидат активни од 12 мај до 18 јули, а потоа повторно во декември, нивниот секс ќе резултира со деловни договори и нови можности за инвестирање во долгорочен бизнис.

Третата врска на Јупитер во формите на Бик е со лунарниот, северен јазол на судбината, што се случува помеѓу 11 мај и 21 јуни. Ова е ретка појава која сигурно ќе донесе нови работни места и шанса за инвестирање.

Advertisement

Сепак, постои одреден период во кој би било добро да се избегнат големите монетарни движења, а тоа е поврзано со планетата Мерку (планетата на трговијата), тоа е периодот од 1 јануари до 18 јануари, од 21 април до 14 мај. , потоа од 23 август до 15 септември и на крајот од 13 до 31 декември.

Овен
Спакувајте ги куферите бидејќи во 2023 година ќе има толку многу пари што нема да можете да ги изброите! Годината ја започнувате со среќен Јупитер во вашиот знак, кој ви помага да ги проширите хоризонтите. Иако ова е главно позитивно влијание, тоа ќе ве научи дека остварувањето цели само за пари или успех не е добро за вас.

Оваа година, наместо да се трудите да направите сè, особено кога љубителот на пари Венера ќе ја посети вашата куќа на приходи (од 16 март до 9 април), треба да останете фокусирани. На 15 мај започнува уште еден исклучително поволен момент за вас кој ќе донесе сериозни соработки, Јупитер влегува во вашата втора куќа на парите и отвора стабилен пат за остатокот од годината.

Бик
Сè во животот зависи од времето, дури и од парите. Растот што ќе го доживеете во текот на годината ќе внесе малку поинаков начин на размислување во вашиот живот. Конечно ќе научите да го почитувате слободното време! Порано не беше така кога сакавте да инвестирате во кариерата и постојано да работите на тоа. Сепак, сега решивте да се посветите на работите кои вистински ве исполнуваат. Токму оваа одлука ќе донесе нови успеси бидејќи ќе ги наполните батериите и повторно ќе бидете подготвени да работите со полна пареа!

Венера, планетата на парите, ја посетува вашата куќа помеѓу 10 април и 6 мај, но бидејќи тогаш Меркур ќе биде ретрограден во вашиот знак помеѓу 21 април и 14 мај, ќе треба да бидете внимателни со парите. Одлична вест е дека многу брзо Јупитер ќе почне да го краси вашиот знак и од 15 мај приливот на пари ќе биде како никогаш досега во вашиот живот.

Близнаци
За вас во 2023 година важи познатата изрека дека помалку е повеќе, некои од овогодинешните астролошки влијанија ќе ве одвлечат на страна која не ви е толку позната. Додека универзумот ве поттикнува да прифатите мир и духовност, ќе научите да трошите помалку. И за вас тоа ќе биде ново искуство, бидејќи никогаш порано не сте знаеле да заштедите пари. Го менувате животот и вашите навики, а со тоа и начинот на кој ги трошите парите. Конечно, непосредно пред купувањето, поставете си го прашањето дали навистина ви е потребно? Астероидот Јуно го посетува вашиот паричен сектор помеѓу 22-ри јуни и 14-ти август, со што ќе донесе совршен терен за да создаде финансиски план за понатамошни деловни потфати.

Ракови
универзум вели дека е време да се отвори. Колку и да сте упорни, време е да ги насочите своите потенцијали кон вашите идеали! Почнувајќи од 15 мај, Јупитер ќе ве замоли да соработувате со луѓе кои ги делат истите цели како вас, а до 30 јуни, лунарниот, Северен јазол ќе поттикнува судбоносни средби за да ги ставите овие интересни луѓе на вашиот пат.

Не толку одличната вест е дека два транзита ќе бараат од вас да го чувате вашиот паричник, првиот е Марс во вашата втора куќа од 20 мај до 9 јули, а вториот е ретроградната Венера од 22 јули до 3 септември. На крајот на краиштата, она што ќе ве научи ретроградната Венера е да се цените себеси повеќе

Advertisement