Влагата е една од најнепријатните работи во куќата. Се појавува на различни места, особено во кујната и бањата.

Тајната за отстранување на влагата се крие во оризот.

Оризот има, како што велат, „магична“ способност да ја апсорбира влагата. Ставете сад полн со ориз на места каде што има влага и оставете го да отстои.

Ако не ви се допаѓа естетиката на тој агол од вашиот дом, обидете се да го усогласите садот со ориз со остатокот од внатрешноста. Оризот во сад лесно може да стане дел од декорацијата.

Advertisement

Изберете сад чии бои одговараат на остатокот од куќата или станот и искористете го овој трик во ваша корист. Направете убаво украсно катче со додатоци и ориз,

Advertisement