Кај некои хороскопски знаци се оди добро, имаат среќа во сите области од животот. Но, постојат и три знаци дека среќата секогаш бега.

Цел живот се труди да избегне страдање и постојано ги анализира работите. Можно е токму поради тоа да нема среќа. Тој треба да се опушти и да ужива во животот. Понекогаш работите треба да тргнат по својот тек. Не можеме секогаш да држиме се под контрола.

Вага

Ја мрази неправдата и она што им се прави на другите и на самата себе. Неправдата и го нарушува мирот и среќата. Не може да се помири со неа. Очекува луѓето да се однесуваат кон неа онака како што таа се однесува кон нив, но тоа не го сфаќа и затоа страда. За жал, светот често не функционира на таков начин што ние го добиваме она што го даваме.

Advertisement

Риба

Тие се нивниот најголем непријател. Тие живеат во сопствен свет на фантазии и не можат да ја прифатат реалноста. Тие се многу чувствителни и лесно се повредуваат.

Тивкото страдање ги јаде. Тие не знаат како да застанат за себе и да кажат што сакаат и што им пречи, а потоа тагуваат кога луѓето ги изневеруваат.

Advertisement