Љубовницата и испратила писмо на сопругата, а тоа станало вирално на социјалните мрежи.

Нејзините искрени зборови не само што ги отворија очите на нејзината сопруга, туку и послужија како моќна порака за храброст, вистина и сочувство за многу жени ширум светот.

Во писмото љубовницата детално ја опишала врската со сопругот и ја открила вистината за нивната тајна врска. Таа отворено призна како се запознале, како сопругот често доаѓал кај неа под изговор дека оди во теретана
Го пренесуваме во целост.

Сигурно сте шокирани кога ќе го прочитате ова, но вистината е дека вашиот сопруг не е таков каков што го гледате. Чувствувам потреба да ви откријам нешто што ќе ви го скрши срцето, но важно е да ја знаете вистината. Со сопругот сум во врска половина година, а ти ништо не знаеше за тоа.

Advertisement

Се гледаме кога ќе ви каже дека оди во теретана. Можеби не сте ја забележале промената кај него бидејќи тој воопшто не оди таму. Наместо тоа, тој доаѓа кај мене секој втор ден. Иако се чувствувавме привлечени еден кон друг, време е да ставиме крај на нашата афера.

Вашиот сопруг е фрустриран од вашето однесување. Го нервира тоа што го следите насекаде и што постојано критикувате се што прави. Него го нервира вашата постојана нервоза и отфрлање на секој обид да ве усреќи. Тој доаѓа кај мене не затоа што ме сака, туку за да се ослободи од стресот и да најде разбирање што не го наоѓа кај тебе. Те молам дозволете му да ве сака, нека ве прави среќни, престанете да го критикувате цело време.

Можеби ќе сакате да го оставите откако ќе дознаете за аферата, но пред да донесете одлука, размислете за вашите постапки. Јас ја иницирав нашата врска, а тој беше повеќе заинтересиран за разговор. Често зборувавме за тебе, повеќе отколку што споделувавме љубов. Ниту тој, ниту јас не сакаме повеќе да страдаме. Ти го враќам за да си ги решиш проблемите. Размислете внимателно за сè!

Advertisement