Секој кој има така наречени круји очизнае колку е тешко да се оди со овој израсток на стапалата. Секој чекор често ја зголемува болната реакција.

А сè што треба да направите за да си помогнете е следново: земете го ливчето на чувар куќа и излупете му ја кожата. Ставете го листот на болното место и неговата исчистена страна. Над растението ставете фластер и оставете го да отстои цел ден, навечер ставете нов нов фластер на стапалото.

Истата постапка треба да се повторува три до четири дена. После тој период болката значително се намалува, а во некои случаи се случува целосно да исчезне од ногата.

На некои луѓе им се помогна дури и за два дена.

Advertisement

Овој метод е исто така многу прифатлив, бидејќи ова растение може лесно да се добие. Тоа што е природна алатка е нејзиниот голем плус.

Advertisement