Врската помеѓу свекрва и снаа е многу комплицирана и сложена, а за да успеете потребно е многу труд и труд

Јас имам шеесет години , а мојот син има дваесет и седум. Студира и работи. Има девојка со која изнајмува стан. Неколку месеци се убедував дека тоа е негова работа, дека веќе не е мал, дека знае што прави, а потоа падна на еден, па на друг и морав да интервенирам…

Се договорив со мојот сопруг, па ги поканивме двајцата да живеат во нашата куќа . Целта била синот да работи помалку за да има време да учи.

Така беше. Синот и „снаата“ се сместиле во неговата „ергенска“ соба . Тоа беше прв пат кога разменив повеќе од неколку зборови со неа. Дознав дека не работи, и дека ја избркале од претходната работа бидејќи секој ден доцнела.

Advertisement

„Имам проблем, не можам да станам рано“, се пожалила таа….

По цел ден седела пред компјутер и играла игри, а потоа три дена непрекинато спиела. Таа немаше желба да прави ништо низ куќата . Да не зборуваме за фактот дека таа придонесе нешто финансиски.

ѝ ја измив долната облека, која без срам ја остави во валканата корпа за перење.

„ Таа нема срам “, му се пожалив на мојот сопруг. За прв пат во животот наидов на паразит во вистинска смисла на зборот и се случува овој паразит да ми е снаа.

Шетав низ куќата и очајно го прашав сопругот: „ Што да правам? “ Го принудив маж ми да разговара со мојот син за неа, така што синот на крајот рече: „ Сакаше да дојдеме да живееме со тебе, па еве се!”

Мојот сопруг не можеше да ја поднесе оваа ситуација во куќата, па ме праша:

„Дали сте се обиделе отворено да разговарате со вашата снаа?

„Таа не планира“, му реков.

„Што не планира?

„Па, тоа е нејзиниот одговор на сè! Кога ја замолувам да ми помогне да зготвам ручек, таа вели: „Не планирав да готвам денес !“ Кога ја замолувам да ми помогне да купам намирници, таа вели: „Не бев Не планирам да излезам денес.“

Поминаа неколку дена и нејзиниот паразитизам продолжи . Не учеше, не работеше, само седеше во таа соба и играше игри и чекаше син ми да се врати од работа…

Не можев да ја разберам. Работам од својата осумнаесетта година, се што имавме, јас и мојот сопруг сами си заработивме.

Еден ден имав одлична идеја. Кога отидов во поштата да си ги платам сметките, решив да го откажам интернетот .

Кога дојдов дома ме чекаше снаа ми зошто немаме интернет, а јас едноставно одговорив:

„Не планирам повеќе да плаќам за интернет!

По само неколку дена, младиот пар реши да се пресели кај родителите на мојата снаа . Таму имаа интернет и се што им треба… Ми доаѓаат повремено за викенди на ручек и така натаму….

Маж ми се уште повремено ме исмејува, па кога ќе му кажам да го извади ѓубрето или да ја ископа градината, знае да каже: Не планирав! Но, набрзина го скршив во пупка!“

Advertisement