Во љубовта има многу грешки, а тоа го прават и жените кога сакаат да победат и да задржат маж кој ги сака. Ова се 4-те најчести грешки!

Поради љубовта, луѓето се подготвени на сè, на различни жртви, на промени, на она што би можеле никогаш да не го направат под различни околности… Но, кога чувствата се силни, не е лесно да ги контролирате своите постапки. Многу жени грешат кога сакаат да победат и да задржат маж што им се допаѓа. Ова е една од причините поради која врската не напредувала, односно не успеала. Еве ги 4-те најчести грешки:

1. Губење на достоинството

Се разбира, мажот сака да види дека жената не е рамнодушна кон него и е подготвена да се бори за него. Но, во исто време, важно е да не го изгубите своето достоинство и самопочит. Не прави работи од кои ќе се срамиш, не гази ги твоите принципи и вредности само за да му угодиш некого. Можеби ќе биде прифатливо еднаш, но ако ги прекршите вашите правила секој пат, нема да бидете некој што ќе може да го почитува во неговите очи. Затоа, бидете свои, бидете автентични, не се задоволувајте со помалку од она што го заслужувате.

Advertisement

2. Љубомора

Некои велат дека љубомората е зачин на секоја врска, но всушност таа е темпирана бомба која на крајот може да ја уништи врската. Не дозволувајте да се претворите во жена која нон-стоп е на телефон, проверува каде и е партнерот, размислува каде е кога не е со неа, со кој е… Не почнувајте да мислите дека тој е неверен ако не се јавува на телефон… Исто така, заборавете на детските игри за да го направите љубоморен, па ќе полуди по вас. За опстанок на врската, клучна е довербата, но и зрелото однесување!

3. Обидете се да го свртите вниманието

Кога врската оди кон неуспех, многу жени преземаат очајни мерки и се обидуваат на секој начин да привлечат внимание. Ова може да биде во форма на „случајно“ испратени пораки за да започнете разговор. Исто така, многу жени случајно се наоѓаат на местата каде што тој е… Тие се претвораат во жени кои демнат и следат, а тоа воопшто не е привлечно или нешто што ќе го задржи мажот.

4. Непрепознатлива промена

Нема ништо лошо во промените бидејќи тие можат да донесат добри работи. Но, промените се лоши кога губиме се, она што сме го сакале, она кон што се стремиме, кога менуваме и прифаќаме нови навики и верувања само за да му угодиме некого. Жените имаат тенденција да се претворат во нешто што мислат на другите луѓе би требало да им се допадне. Само еден пример за ова е промена на вашиот физички изглед со естетска хирургија.

Многу жени не го прават тоа за себе, за да се чувствуваат подобро за своето тело, туку за да ги натераат другите да им се допаднат повеќе. На тој начин го губат идентитетот, стануваат копија.

Извор: Сенза

Advertisement