Слободно можеме да кажеме дека големиот јапонски стршлен е убиец на пчели. Овој најголем стршлен во светот може да убие 40 пчели за само една минута!

Научниците често го нарекуваат „стршлен од пеколот“, бидејќи секоја година во Јапонија од убодот на овој предатор умираат од 30 до 40 луѓе, пишува „ Магазин “.

Но, од друга страна имаме посебен „ѕвер“ – царската скорпија која живее од 6 до 8 години и е една од најголемите скорпии во светот.

Погледнете го ВИДЕОТО.

Advertisement
Advertisement