ко сте биле измамени во минатото, веројатно сте слушнале некои (или сите) фрази подолу.

1. „Тоа не значеше ништо“.

Ако не му значеше ништо да ве изневерува, запрашајте се колку му значи вашата врска кога е во состојба да ја згази поради нешто што ништо не му значело.

2. „Никогаш повеќе нема да го направам тоа“.

Advertisement

Како што велат, еднаш измамник, секогаш измамник.

Треба да се погледне од перспектива на измамник. Ако го направил тоа еднаш, зошто да не повторно? Тој само ќе се труди повеќе да ги прикрие работите следниот пат. Не му верувај.

3. „Жал ми е“.

Жал му е што го фатија! Ако му беше жал, немаше да трча наоколу со други жени.

Нарцисите обично не се грижат за чувствата на другите луѓе. Ќе се преправаат дека се грижат, но ако се грижат за вашите чувства, немаше да го направат тоа што го направија. Вашата реакција треба да биде: „И јас се извинувам“. Жал ми е што си го трошев времето на тебе. Но, јас продолжувам понатаму. ”

4. „Ти ме натера да го направам тоа“.

Ниту една жена никогаш не го натерала својот маж да залута. Не е тоа што си го направил или не што го натерало окото да му залута. Се работи за неговата идеја дека заслужува да има се што ќе посака, дури и ако тоа е надвор од опсегот на она што ви е дозволено да го правите во брак или врска.

5. „Бев во депресија“.

Ако тој тврди дека бил депресивен и дека единствениот излез од неговите проблеми е да ве изневерува, тогаш запрашајте се како ќе се справи со проблемите во иднина. Дали за секој проблем ќе трча кај друга жена? Па, шансите се големи.

6. „Ми се гади од твоето ѕвонење“.

Мажите за секој проблем ќе го обвинат гласот на жената, што и да згреши ќе речат дека жената е виновна за тоа.

Но, ничие ѕвонење нема да го одведе мажот до друга жена, неговиот лош карактер ќе го направи тоа.

Advertisement