За да се подготви овој природен лек потребно е:

 • 1 лажица масло кантарион
 •  1 лажица брашно
 •  1 лажица шеќер во прав
 • Измешајте ги сите состојки за да се добие хомогена смеса.

  Добиената смеса треба да се намачка на прстите, се става во фолија и оставете да делува за една ноќ. На следната ноќ, повторете ја постапката.

  На овој начин ќе се ослободите од габичкте на нозете, а за лекување на вклештените нокти ова треба да се повтори уште неколку пати и бидете сигурни дека лекувањето не се комбинира со други лекови.

  Advertisement
  Advertisement