Ако сакате да го излечите грлото, посипете чај со оваа состојка од кујната

Ние сме во сезона на грип и настинки и добро е да имате цел арсенал рецепти од народната медицина за да можете да го поддржите вашето лекување. Знаете дека воспаленото грло е една од најнепријатните работи. Непријатноста и болката понекогаш можат да бидат неподносливи.

Ќе ви дадеме состојка, благодарение на која можете многу брзо да ги ублажите симптомите и да го залечите грлото. Што да додадете во чајот од камилица за да го излечите грлото?

Гаргарањето е еден од најефикасните, најлесните и безопасни начини за справување со болките во грлото. Кога имунитетот на една личност паднал или се менува со текот на времето, многу е веројатно дека патогените бактерии ќе се залепат на крајниците.

Advertisement

Ако сакате да се борите со нив, важно е да преземете акција од почеток.

Побрзајте да подготвите чај од камилица. Ставете околу 250 мл вода на шпоретот и додадете 1 лажица масло. чај од камилица. Оваа лушпа се вари околу 10 минути и потоа можете да ја консумирате. Пред тоа, сепак, процедете ја лушпата и додадете 1 лажичка сода бикарбона во чајот од камилица.

Гаргара со оваа течност 5 минути. Неколку часа подоцна, не е препорачливо да пиете течности и да консумирате храна. Направете го ова неколку пати во текот на денот. Уште по првиот пат ќе почувствувате завидно подобрување. Б

олката во грлото постепено ќе почне да се смирува.

Advertisement