Нивниот внук се грижи да бидат што поактивни на социјалните мрежи!

Сестрите близначки Ени Меквин и Сузан Бригс (84) се навикнати на вниманието кое го добиваат со години. Иако некој во подоцнежните години, особено во 80-тите, може да им пречи таквото внимание, овие две сестри признаваат дека се уште добро се забавуваат и уживаат во својата популарност.

Овие две сестри, сега дами во подоцнежните години, го негуваат стилот на комбинирање на исти облеки уште од детството. Бабите, како што велат, уште од мали се облекуваат исто или слично – ако не во иста облека, тогаш барем во слични нијанси.

– Имаме ист стил, па ако едниот нешто купи, другиот веднаш го зема, тоа е долгогодишно правило – велат тие.

Advertisement

Бабите се учителки во пензија, имаат по четири деца и живеат на околу 10 минути во Солт Лејк Сити, Јута, САД.

– Кога сме заедно, луѓето не гледаат, привлекуваме внимание. Тие се насмевнуваат и сакаат да разговараат со нас, а ние им маваме и ни е забавно – коментираат Ани и Сузан.

На прашањето како се прославиле на интернет, со оглед на тоа што веројатно самите не инсталирале профили на социјалните мрежи, објасниле дека тоа за нив го направил нивниот внук Мајкл Меткалф, кој често ги снима нивните комбинации и ги објавува на Интернет. Фактот дека некои видеа собираат и до 17 милиони прегледи покажува дека тој и неговата баба добро се снаоѓаат заедно. Во меѓувреме беа повикани во ’ток-шоу’, што дополнително го зацврсти нивниот статус на ѕвезда, каде признаа дека е очигледно дека одлично се забавуваат.

Внукот на Мајкл тврди дека им помага на бабите да ги живеат своите соништа, а тие признаа дека тоа е вистина. „Престари сме за да знаеме да се справиме со социјалните мрежи. Затоа внукот ни го прави тоа“, заклучија овие две фини баби.

Advertisement