Силно невреме со град кој направи штети ги зафати попладнево Босна и Херцеговина и Србија. Предупредување за силен дожд и ветер е издадено и во Хрватска.

Во БиХ според објавите на социјалните мреж и во медиумите градот бил со големина на тениско топче. Оштетени се автомобили.

Градовите и регионите меѓу Бањалука, Тузла и Брчко, како и поширокото подрачје на Бијелина се на удар на невремето.

Овој олуен систем се движи кон Хрватска, а најсилно ќе биде погодена Славонија.

Advertisement

Силен град ја погоди Србија. Најпогодено беше во градот Крупањ, во близината на границиата со БИХ, јавија српските медиуми.

Силно невреме е најавено за утре во Македонија, особено во попладневните часови.

 

Advertisement